Jakob Pettersson började sin karriär på Hakon Invest år 2011 och gick sedan vidare till ICA-handlarnas Förbund 2013. Under åren har han haft flera olika roller inom både investerings- och ägarstyrningsgruppen och är sedan 2019 ansvarig för Förbundets kapitalförvaltning. Jakob är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. 

- Vi är mycket glada att kunna presentera Jakob som vår nya CFO. Han har en lång erfarenhet inom ICA, där han både arbetat med ägarstyrningsfrågor och framgångsrikt byggt upp Förbundets kapitalförvaltning, vilket båda är områden han nu tar ansvar för i sin nya roll, säger Göran Blomberg, vd, ICA-handlarnas Förbund. 

- Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg efter utköpet av ICA Gruppen. För mig är ICA en fantastisk modell där våra lokala ICA-handlare, tillsammans med ICA Gruppen står för en långsiktigt hållbar affärsmodell. Det är väldigt inspirerande att få arbeta i denna skärningspunkt och jag hoppas kunna vara med och bidra till fortsatt utveckling av vår ICA-idé tillsammans med det starka team som redan finns på plats, säger Jakob Pettersson.  

Jakob Pettersson efterträder Bo Sandström som i maj meddelade att han går vidare i karriären. 

Presskontakt:  
Magdalena Sekkenes, ICA-handlarnas Förbund, tel 08-55 33 99 21