Tisdag 3 Juli

 • 07.00 God morgon Visby ’’Hitta ut’’ 
  Gå eller jogga med En Svensk Klassiker, Orienteringsförbundet och ICA. Vi samlas på innergården på Hästgatan 10. Fixa 10 000 steg om dagen med vår morgonträning! Stanna kvar efteråt för att lyssna på ett inspirerande frukostseminarium. 

 • 07.45 Är frukosten vägen till en bättre hälsa 
  Frukostseminarium tillsammans med Cancerfonden. En tredjedel av all cancer kan förebyggas genom hälsosamma levnadsvanor. Hur påverkas kroppen av vad vi äter och varför väljer vi att äta det vi gör? Hur kan olika samhällsaktörer samverka för att fler ska äta bättre i framtiden? 

 • 10.00 Hur bygger vi städer som främjar hälsa? 
  Vi rör oss mindre än någonsin, trots fler gymkort och ökat antal lopp och tävlingar. Hur kan vi hjälpas åt för att skapa möjligheter för alla att enkelt röra på sig? Hur långt kommer vi med rörelsevänlig arkitektur, infrastruktur och stadsplanering? Seminarium arrangerat av ICA Fastigheter och En Svensk Klassiker. 

 • 13.00 Huvudseminarium:Var finns kunden i framtidens livsmedelsförsörjning? 
  Kundernas intresse för lokalproducerade livsmedel går hand i hand med det säkerhetspolitiska intresset av hög självförsörjning. Men matvanorna förändrats. Vad krävs för att öka svensk livsmedelproduktion och hur säkerställer vi att Sverige producerar de råvaror som kunderna vill ha i framtiden? Moderator; Lydia Capolicchio. 

 • 15.00 Vardagsekonomi och vanliga tankefällor 
  Irrationella beteenden som blir vardagsekonomins värsta fiende. ICA Bankens vardagsekonom utgår ifrån en nyligen lanserad rapport och resonerar tillsammans med Ida Lemoine, vd Beteendelabbet, kring svenskarnas relation till sin ekonomi - varför gör vi som vi gör, fast vi vet att vi inte borde. 

 • 15:45 Vernissage: Lokala entreprenörer gör Sverige starkare 
  Med en ICA-handlare som guide, ta del av fotoutställningen ’’Lokala avvikelser kan förekomma’’. Ett samtal om vikten av lokalt entreprenörskap och samhällsengagemang.

Onsdag 4 juli

 • 07.00 God morgon Visby ’’Hitta ut’’ 
  Gå eller jogga med En Svensk Klassiker, Orienteringsförbundet och ICA. Vi samlas på innergården på Hästgatan 10. Du fixar lätt 10 000 steg om dagen om du är med på vår morgonträning. Behåll träningskläderna på och stanna kvar efteråt för att lyssna på vårt inspirerande frukostseminarium. 

 • 07.45 Enkla vägar till vardagsmotion 
  Inspirationsföresläsning tillsammans med En Svensk Klassiker om hur vi får in mer rörelse i vår vardag och hur vi gemensamt skapar städer, skolor och arbetsplatser där rörelse är en integrerad del av vardagen. 

 • 10.00 Vernissage: Lokala entreprenörer gör Sverige starkare 
  Med en ICA-handlare som guide, ta del av fotoutställningen ’’Lokala avvikelser kan förekomma’’. Ett samtal om vikten av lokalt entreprenörskap och samhällsengagemang. 

 • 13.00 Huvudseminarium: Entreprenörskap för ökad integration 
  Integrationen av nyanlända är en av Sveriges största utmaningar just nu, hur ser förutsättningarna på arbetsmarknaden ut? På vilket sätt kan entreprenörskap vara både en drivkraft och en möjlighet för ökad integration? Moderator; Lydia Capolicchio. 

ICA-Handlarnas fotoutställning ”Lokala avvikelser kan förekomma” på temat samhällsengagemang och lokalt entreprenörskap finns att se även utanför seminarietid. 

Personer från ICA på plats är bl a:

Per Strömberg, vd ICA Gruppen 
Anders Svensson, vd ICA Sverige
Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen
Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat 
Lena Boberg, vd ICA Fastigheter
Marie Halling, vd ICA Banken
Peter Muld, CDO digital chef ICA Gruppen
Jonas Berg, Maxi ICA Stormarknad Geneta, Södertälje
Claes-Göran Sylvén, ordförande ICA Gruppen, ICA Kvantum Flygfyren
Anki Grau, ICA Nära Söderberga
Pelle Collins, ICA Kvantum Munkebäck
Mikael Ovrell, ICA Nära Ovrells
Monica Bloom, ICA Nära Södra Station
Cecilia Tauschek, ICA Nära Jönköping

Magdalena Sekkenes
Ansvarig Public Relations ICA-handlarnas Förbund, +46 8 55 33 99 21, +46 72 232 91 65, magdalena.sekkenes@icahandlarna.se