ICA vill vara med och bidra för att hjälpa de utsatta människorna i Ukraina i denna svåra tid. Därför donerar ICA Gruppen och ICA-handlarnas Förbund genom ICA Stiftelsen 10 miljoner kronor som är öronmärkta för Röda Korsets humanitära arbete för människor i Ukraina och på flykt ifrån Ukraina.

Vi är förfärade över kriget i Ukraina och det känns helt självklart att hjälpa människorna i Ukraina under en mycket svår kris. Vi, tillsammans med Sveriges ICA-handlare, vill precis som många andra svenska företag stötta på alla sätt vi kan.

Per Strömberg, vd ICA Gruppen

– ICA och Röda Korsets nära samarbete går långt tillbaka. I en tid då vi ser enorma behov av humanitärt stöd i Ukraina och dess angränsande länder är det med största tacksamhet som vi tar emot ICAs generösa bidrag till vårt arbete med att hjälpa människor i utsatthet. Tack vare ICAs vilja att engagera sig och stötta kan vi i Svenska Röda Korset och våra systerföreningar hjälpa tusentals människor i och runt om Ukraina, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset. 

Om ICA Stiftelsen

ICA Stiftelsen har bildats för att förstärka det samhällsengagemang som alltid har varit en viktig del av ICA. Men också för att lyfta ICAs samhällsengagemang till nästa nivå. Vi vill fortsätta bidra till att göra positiv skillnad i samhället och skapa möjligheter att stötta samhällsviktiga projekt. Läs mer på icastiftelsen.se