När ICA handlaren och entreprenören Peter Bengtsson från Malmö drabbades av ALS för tre år sedan riktade han all sin kraft till att belysa vikten av forskning och använde sitt entreprenörskap med framgång för att samla in pengar genom olika initiativ. Hans driv och historia berörde många.

När låtskrivaren och vännen Mikael Karlsson, före detta ICA handlare, skrev en låt till Peter väcktes en idé, att låten skulle ges ut, med syfte att bidra till forskningen mot ALS. Artisten & mångsysslaren Anders Bagge blev introducerad och bestämde att ta sig an låten. Resultatet blev ”Guld” som ges ut av Anders Bagge, till minne av Peter.

Guld finns tillgänglig på alla streamingtjänster och intäkterna från låten går oavkortat till ALS forskning genom ICA Stiftelsen.

”Det känns väldigt fint att vi tillsammans kan fullfölja Peters önskan om att lansera låten till förmån till ALS forskning. Det är en fruktansvärd sjukdom och forskningen behöver mer medel för att kunna vinna kampen mot sjukdomen,” säger Camilla Bengtsson, Peters fru.

”När Peter Hägg på ICA Stiftelsen ringde och frågade om jag kunde hjälpa till att hitta en lämplig artist, så tänkte jag direkt att denna låt skulle jag vilja göra själv. ALS är en hemsk sjukdom som kanske inte riktigt får den uppmärksamhet som krävs för att forskningen ska kunna utökas. Dessutom lärde jag känna en fantastisk person i Peter och nånstans hoppas jag att minnet av honom för evigt kan finnas kvar i Guld,” säger Anders Bagge.

ICA-handlare Peter Bengtsson somnade in den 18 mars, 2023. Han blev 58 år gammal. Han var entreprenör och full av idéer som han förverkligade trots sin sjukdom under sina sista år i livet. Nu förverkligas Peters sista önskan, att låten ”Guld” ges ut och bidrar till ALS forskning.  

Här kan du lyssna på Guld av Anders Bagge

Här kan du läsa mer om ICA Stiftelsen och deras projekt