0%

Dagens bild

Ny VD på ICA-handlarnas Förbund

2014-02-03Den 1 februari 2014 tillträdde Fredrik Hägglund posten som vd för ICA-handlarnas Förbund, majoritetsägare i börsnoterade ICA Gruppen.


Förutom rollen som majoritetsägare i ett av Nordens största detaljhandelsbolag är ICA-handlarnas Förbund också en medlemsorganisation för landets ICA-handlare. Förbundets uppdrag är att säkerställa att ICA-idén med fria företagare i samverkan upprätthålls och utvecklas, samt att skapa förutsättningar för lönsamhet och konkurrenskraft i hela ICA-systemet och agera som en långsiktig och ansvarstagande ägare.

– Det här är ett stort förtroende att axla och ett drömjobb för mig som är uppvuxen i mina föräldrars butik i Umeå, och som även har tillbringat en stor del av mitt arbetsliv inom ICA-familjen, säger Fredrik Hägglund, som efterträder Claes-Göran Sylvén på VD-posten.

Anna–Karin Liljeholm tar över rollen som förbundets chefsjurist efter Fredrik Hägglund, och går därmed också in i förbundets ledningsgrupp. I denna ingår även Eva Burén, ny informationschef sedan den 7 januari, samt Göran Blomberg (CFO) och Thomas Kanestad (chef medlemsservice).

För mer information, kontakta; Fredrik Hägglund, 08-553 399 08 Eva Burén, 08-553 399 23