0%

Dagens bild

ICA i Almedalen 2016

2016-06-27

ICA-handlarnas Förbund och ICA Gruppen arrangerar för andra året i följd egna seminarier och event under politikerveckan i Almedalen. Årets fokusområden är urbaniseringen och dess konsekvenser för stad och landsbygd; sysselsättning och integration, samt konsumentbeteenden och hållbarhet. 

Den 5 juli anordnar ICA upplevelseseminarium i tre fristående delar och den 6 juli bjuder ICA in till ett klimatsmart matmingel. Moderator för eventen är Alexandra Pascalidou.

Tisdagen 5 juli - Upplevelseseminarium i tre delar på Folkets bio, Adelsgatan 39

Metropolis - Urbaniseringens konskevenser för stad och landsbygd (kl 8.50-9.45). Hur skapar vi attraktiva, trygga och hållbara platser i nya kvarter och stadsdelar? Vi diskuterar olika behov och utmaningar.
Under solen - Livsstilsutmaningar kopplat till miljö och hälsa (kl 10.00-11.00). Vi resonerar kring förväntade förflyttningar inom konsumentbeteenden och framtida livsstilar.
Tillsammans - Hur skapar vi en arbetsmarknad som är välkomnande för alla? (kl 11.15-12.15). Hur kan arbetsgivare, myndigheter och andra aktörer samarbeta för att sysselsätta grupper som står utanför arbetsmarknaden? Ställs det nya krav på samarbete för att också inkludera nyanlända? Tillsammans diskuterar vi kreativa lösningar.

Onsdagen 6 juli – Klimatsmart Matmingel

ICAs kockar tillagar goda klimatguidade rätter. På menyn står bland annat isad grön gazpacho och torsk i folie med sötsyrlig tomatsallad. Utöver att njuta av god mat pratar vi vidare om det som diskuterats under våra seminarier.

ICA-handlare debatterar

Såväl tjänstemän som ICA-handlare är involverade i debatter. Bl a:
Claes-Göran Sylvén, ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje, pratar om handeln som tillväxtmotor och mötesplats i lokalsamhället.
Pelle Collins, ICA Kvantum Munkebäck i Göteborg, om hälsa och hållbara val.
Jonas Berg, Maxi ICA Stormarknad i Södertälje, om hur fler människor får en chans på arbetsmarknaden.
Anki Grau, ICA Nära Söderberga i Stockholm, om varför de ökade antalet butiksstölder måste tas på större allvar. 

ICA Gruppens dotterbolag, ICA Banken och ICA Fastigheter, anordnar också flera egna aktiviteter under Almedalsveckan.