0%

Dagens bild

ICA-handlarna i samarbete med Fryshuset

2015-06-15

ICA-handlarnas Förbund har inlett ett samarbete med Fryshuset. Det innebär att Sveriges ICA-handlare och Fryshuset tar hjälp av varandra för att bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Samarbetet bygger på att Fryshuset ska stödja ICA-handlare med socialt ansvarstagande. Idag finns ett stort engagemang men också ett behov av expertis hos ICA-handlarna som möter utmaningar med utanförskap på sina orter över hela landet.

- Fryshuset har lång erfarenhet och hög kompetens i frågor kopplade till människor och utanförskap, som också engagerar ICA-handlare på sina orter. Vi hoppas att samarbetet ska ge ännu mer kraft till ICA-handlarna som finns på plats i stort sett över hela Sverige, säger Fredrik Hägglund, vd för ICA-handlarnas Förbund.

- Både ICA-handlarnas Förbund och Fryshuset har stora, nationella nätverk som tillsammans kan göra skillnad för unga på riktigt säger Johan Oljeqvist, vd för Fryshuset. Genom att samarbeta med en stark näringslivsaktör kommer Fryshuset direkt in i ett sammanhang där vi kan stötta ICA-handlarnas lokala utmaningar.

ICA-handlare i Stockholmsförorten Husby, i Kalmar och i Vimmerby har inlett dialoger med Fryshusets representanter och tillsammans planerar man nu för möten som förbättrar det lokala engagemanget och stoltheten. Ytterligare ett 15-tal ICA-handlare har anmält intresse att bli ännu bättre i sitt lokala samhällsengagemang med hjälp av Fryshuset.

ICA-handlarna driver livsmedelsbutiker och står för samhällsservice på cirka 1 300 platser och i 285 av 290 kommuner och i Sverige.Totalt har ICA-handlarna 40 000 anställda, varav hälften är 25 år eller yngre.

Bilden: Fr v Daniel Jungå, ICA Supermarket Torsås, Robert Gustafsson,Fryshuset och Per Lindqvist, ICA Kvantum Vimmerby, diskuterar lokala aktiviteter för ett ännu bättre samhällsengagemang.

För mer info kontakta:

Fredrik Hägglund, vd ICA-handlarnas Förbund, 08-55 33 99 08
Lotta Lundberg, chef näringslivsrelationer Fryshuset, 08-691 72 65

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare – fria handlare i samverkan. Vi är också direkta majoritetsägare till börsnoterade ICA Gruppen.
För mer info om ICA-handlarnas Förbund se www.icahandlarna.se