0%

Dagens bild

ICA-handlarna håller Sverige levande

2015-03-25

Sveriges ICA-handlare står för service livsmedelsförsäljning och lokalt samhällsengagemang på 1 300 svenska orter. ICA i Sverige bygger på att den lokala ICA-handlaren äger och driver sin egen butik med stort engagemang. Handlaren känner sina kunder, bryr sig om orten och ser möjligheter att alltid göra nästa dag lite bättre.

I ICA-handlarnas Förbunds verksamhetsberättelse 2014 får du intressant läsning om några ICA-handlare som engagerar sig i samhället. Du får också en beskrivning av hur ICA fungerar i Sverige och om ICA-handlarnas Förbunds roll som majoritetsägare i börsnoterade ICA Gruppen.

Möt bland annat:

  • Petter Nilsson, nyrekryterad ICA-handlare som driver nyetablerade ICA Nära Riksgränsen på en ort med 30 invånare.
  • Regina Issal som engagerade sig lokalt i Landskrona när buset i hennes butik ICA Kvantum Landskrona blev för frustrerande.Nu bygger hon framtidstro i nära samarbete med kommunen och stans ungdomar.
  • Anders Nyström som inger hopp i det gotländska näringslivet tack vare samarbeten med lokala mattillverkare.
  • Shahad Hassan är en av 400 praktikanter som fått en bra start i yrkeslivet hos ICA-handlare Jonas Berg i Södertälje.
  • Angelica Blom är en av Sveriges 200 detaljhandelsspecialiserade civilekonomer som nu forskar tack vare ett stipendium från Hakon Swenson Stiftelsen.

Önskar du ett tryckt ex kontakta Magdalena Sekkenes; magdalena.sekkenes@icahandlarna.se

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare – fria handlare i samverkan. Vi är också direkta majoritetsägare till börsnoterade ICA Gruppen.
För mer info om ICA-handlarnas Förbund se www.icahandlarna.se