0%

Dagens bild

ICA-handlare får Thunholmsplaketten

2016-05-20

ICA-handlare Claes-Göran Sylvén har tilldelats utmärkelsen Thunholms-plaketten som tack för framstående insatser för svensk detaljhandel. Han fick hedersutmärkelsen i samband med Svensk Handels årsstämma 2016.

- Jag känner mig väldigt glad och hedrad eftersom Thunholmsplaketten står för mycket av det jag brinner för i min vardag som ICA-handlare, dvs kraften i, och vikten av, att engagera sig, säger Claes-Göran Sylvén som driver ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje vid sidan av flera styrelseuppdrag.

- Thunholms syn på engagemang får man med sig på ett mycket personligt sätt, via ett utdrag ur hans testaments som följer med diplomet. Där sammanfattar han sin syn på detaljhandeln, och dess uppgifter i samhället.

Claes-Göran Sylvén tog emot utmärkelsen av Karin Johansson, vd Svenska Handel och Fredriks Persson, ordförande.

Motiveringen till Claes-Göran Sylvén:

Med ditt stora engagemang för handelns roll i samhället, genuina handelsintresse och outtröttliga engagemang i att öka intresset för handelns behov av kvalificerad utbildning vill vi visa vår uppskattning. Din röst har påtagligt lyft vikten av handelns betydelse för samhällsutvecklingen.

E.A. Thunholm (1873-1931) var en av grundarna av Sveriges Minuthandlares Riksförbund Thunholmplacketten delas ut till personer i organisationer, företag eller myndigheter som representerar ett starkt engagemang och står för stora insatser för handeln. Thunholmplaketten har delats ut sedan 1983. Sedan 1997 delas den ut av Svensk Handel i samverkan med Stiftelsen Köpmannaförbundet.

Även Göran Ennerfeldt , verksam inom Axfood-koncernen fick Thunholmsplaketten i år.