0%

Dagens bild

ICA blickar 100 år och framåt i Almedalen

2017-06-29

Under 2017 års politikervecka i Almedalen kommer ICA att arrangera seminarier och event där det genomgående temat är samverkan för en bättre framtid. ICA, som firar 100 år 2017, kommer att djupdyka i frågor om mat, hållbarhet, hälsa, integration och lokalt företagande.

Den 3-6 juli anordnar ICA flera seminarier under Almedalsveckan. Seminerierna kommer att äga rum i ICAs framtidsstudio, Hamnplan H234, där besökare bl a kan testa sitt långtidsblodsocker, få 3D-printade marsipanfigurer, ta en fika och se mjölbaggar, uppfödda på ICAs potatissvinn, som blir foder till ICAs röding. 

Följande är ett urval av ICAs seminarier i Almedalen. Moderator är Per Grankvist.  

Hur bidrar vi till hållbar och konkurrenskraftig matproduktion när klimatet förändras?
Vad är konsekvenserna för klimatet, miljön och landsbygden när fler siktar på t ex urbana odlingar? Vilka förutsättningar krävs för att ro iland Sveriges livsmedelsstrategi och för att locka investerare att trygga framtidens mat? 

Vad äter vi om 20 år? Maten och framtiden 2040
ICAs framtidsrapport presenterar fem scenarios om vardagsmaten 2040. Hur ser framtidens mat egentligen ut?

Lokalproducerat – handlar det om moral eller mammon?
Hjälper vi klimatet genom att köpa lokalproducerat eller handlar det om en växande kommersiell lokalpatriotism som ska skapa förutsättningar för en levande landsbygd? Lyssna på Gotlands strategi och ta del av framgångssagan i Roslagen.

Hur integrerar vi med bättre eftersmak?
Runt om i hela Sverige anställer ICA-handlare nyanlända människor genom att vara pragmatiska, visa förtroende och ställa tydliga krav. Lyssna på resultat från Södertälje och Trosa, och ta del av tips till näringslivet. Finns det ett recept för framgångsrik integration?

ICA-representanter deltar i andra paneler och debatter. Följande ICA-handlare debatterar: 

  • Pelle Collins, ICA Kvantum Munkebäck i Göteborg, pratar om framtidens mat.
  • Jenni Steiner, ICA Trossen Trosa och Jonas Berg, Maxi ICA Stormarknad i Södertälje, om hur fler människor får en chans på arbetsmarknaden.
  • Thomas Walfridsson, ICA Nära Roma, och Mats Rydeborn, ICA Supermarket Väddö, diskuterar vikten av lokalproducerad mat för ett levande Sverige.

Se hela ICAs program i Almedalsveckan 2017

För mer information
ICAs presstjänst, telefon: 010 422 52 52