0%

Dagens bild

ICA 100 år: Hundratals ICA-butiker kraftsamlar för att skapa firande med mening

2017-11-21

Under hela 2017 har ICA firat sitt 100-årsjubileum under vinjetten ”ICA 100 år och framåt” där den  viktigaste delen  har varit ICA-butikernas firande med ett lokalt samhällsengagemang i fokus. Detta har resulterat i att ICA-handlare i alla 285 kommuner där ICA finns representerat har genomfört lokala initiativ inom till exempel hälsa, integration och hållbarhet. 

När vi började planera för ICAs hundraårsfirande var visionen att utnyttja jubileet som ett startskott för att bidra till en god morgondag. Vi vill lyfta kraften i ICA-butikernas lokala närvaro och deras samhällsengagemang. När vi summerar året kan vi konstatera att vi tillsammans har gjort något stort när 100-tals ICA-butiker engagerat sig i sina hjärtefrågor, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

”Alla kan göra något, det här gör vi”, det är vinjetten i den reklamkampanj som vi nu startar i samband med ICAs 100-årsdag den 22 november. Vi vill bli bättre på att lyfta fram det goda arbete som handlare gör över hela landet. Summan av de hundratals initiativ som skapats är något vi är otroligt stolta över och som kan göra skillnad på riktigt, och vi ser att detta är något som kommer fortsätta växa, säger Fredrik Hägglund, vd ICA-handlarnas Förbund.

Alla kan göra något, det här gör vi  -exempel på ICA-handlares initiativ: 
ICA-handlare ingår samarbete med Barnens Ö för ett meningsfullt sommarlov för fler barn. 
Singelkvällarna på ICA Supermarket Kupolen i Borlänge sprider glädje 
Matlagning för nyanlända i Trosa skapar nya kontakter 
Pensionärsbussen i Järbo kör hem både maten och kunderna 

Läs mer om ICA-handlarnas lokala initiativ på icagruppen.se/ica100 . 

Läs mer om Hakon Swenson ” Den omöjliga idén - en start-up historia 

Historia  Den 22 november är det exakt 100 år sedan Hakon Swenson lade grunden till ICA genom sin idé om fria handlare i samverkan. Under ett möte i Västerås registrerades Aktiebolaget Hakon Swenson, en köpmanägd inköpscentral som förenklade butikernas inköpsprocesser.