0%

Dagens bild

Årets entreprenörer när Claes-Göran Sylvén får välja!

2015-04-29På ICA-dagarna 2015 prisades fyra handelskraftiga entreprenörsinitiativ när Claes-Göran Sylvén delade ut stipendier från sin nyinstiftade entreprenörsfond. ”Entreprenörskap handlar om att vara modig och att våga tänka utanför boxen”, säger Claes-Göran Sylvén.


När Claes-Göran Sylvén avgick som vd för ICA-handlarnas Förbund i januari 2014 instiftades en stipendiefond i hans namn, inspirerad av Claes-Görans genuina intresse för entreprenörskap och hans stora engagemang mot utanförskap. Stipendiet tilldelas 2015 följande initiativ:

Extern entreprenör: Erik Holmén, Södervidingebagarn, har nominerats av ICA-handlare för sin resa från litet lokalt bageri till en central leverantör av bröd under ICAs eget varumärke. Erik såg en ”lucka”, att lyfta fram ett lokalt stenugnsbakat bröd med hög kvalitet, som blev bageriets nisch. Tack vare resan har Södervidingebagarn vuxit till en arbetsgivare med 150 medarbetare på en liten Skånsk ort.

ICA koncernpris 1: ICAs inköpsteam, Jan Ljungblom, Mikael Wickgren, Viktor Tornberg och Joakim Sköld Östling, inom kategorierna kött/chark som möjliggjort en övergång till svensk råvara i ICAs eget bacon samt i ICAs egna grillkorvar. Detta tack vare ett samarbete med slakteriet KLS och en övergång till att köpa in samtliga delar av 10 000 grisar per vecka.

ICA koncernpris 2: Samuel Young, chef digital kommunikation ICA Sverige, som på ett enkelt sätt tar ner det svårgreppbara området digital kommunikation och sociala medier till enkla exempel i vardagen. Detta har underlättat både för ICA-kunden och ICA-handlare att bli mer digitala i sin vardag.

ICA-handlarpriset: Jonas Berg, MAXI ICA Stormarknad Södertälje, som genom ett fantastiskt arbete blivit en auktoritet på området samhällsengagemang. Idag är Jonas flitigt kontaktad av landets beslutsfattare för att se vad han, och ICA, bland annat gör för att integrera människor i utanförskap på arbetsmarknaden.

Claes-Göran Sylvén är idag ICA-handlare för ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje samt ordförande i börsnoterade ICA Gruppen. Han blev nyligen vald till ordförande för klädkedjan MQ.

För mer info kontakta:
Claes-Göran Sylvén, ICA Kvantum Flygfyren. Norrtälje; mob: 070-854 99 64
Lena Litens, HR-ansvarig, ICA-handlarnas Förbund, tel: 08-55 33 99 29
Magdalena Sekkenes, PR-ansvarig ICA-handlarnas Förbund, tel: 08-55 33 99 21