Har du en medarbetare i ICA-butiken som är kvinna och som visar vilja att avancera i butiksarbetet och på sikt eventuellt vill välja handlaryrket eller stämmer beskrivningen in på dig? 

Under ICA-handlarnas dag delas det ut 20 stipendier, à 20 000 kronor, till våra kvinnliga medarbetare i syfte att öka deras deltagande vid ICA Skolans Företagsledarutbildning. 

Grundförutsättningen för att kunna söka stipendiet är att vederbörande har genomgått ICA Skolans BLU och arbetar aktivt i butik. ICA Skolan rekommenderar att sökanden låter det gå ett år eller längre efter BLU innan FLU påbörjas.

Så ansöker du om stipendiet:  

  1. Fyll i det formella ansökningsformuläret.
  2. Skriv en motivering och berätta med egna ord om din nuvarande situation och hur du ser på din verksamhet i framtiden med benämningen ”Min egen historia” på max två A4-sidor.
  3. Tar fram intyg på genomförd BLU eller likvärdig utbildning. Om underlag saknas behövs en tillstyrkan från ICA-handlaren gällande kompetens/erfarenhet som motsvarar BLU.
  4. Skicka ansökningsformulär, min egen historia och intyg på BLU till stipendier@icahandlarna.se senast 4 april, ange FLU-stipendium i ämnesfältet. 

Ansökan ska alltid ske tillsammans och i samförstånd med ICA-handlaren, som fortfarande står för merparten av investeringen i medarbetarens utbildning. 

Formell ansökan ska vara ICA-handlarnas Förbund tillhanda senast 4 april 2022.

Den som beviljas stipendium anmäler sig själv till ICA Skolan, som beviljar en plats i lämplig FLU-grupp. Kursavgiften debiteras därefter butiken med ett avdrag på 20 000 kronor som debiteras direkt till ICA-handlarnas Förbund. 

Har du några frågor?  

Välkommen att kontakta: Lena Litens, 08-55339929 lena.litens@icahandlarna.se  alternativt Karin Axelsson 08-55339932 karin.axelsson@icahandlarna.se