0%

Dagens bild

ICA-butikernas olika yrken

Inom ICA-butikerna och ICA-koncernen har du alla möjligheter att utvecklas, antingen inom den nuvarande tjänsten eller till nya tjänster, via bland annat olika utbildningar, projektarbeten och andra kompetensaktiviteter.

ICA som arbetsplats:

Inom ICA vill vi vara en attraktiv arbetsplats. Kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till framgång. Därför arbetar vi ständigt för att attrahera nya människor. Men det är minst lika viktigt att behålla de många skickliga medarbetare som redan finns på ICA och ge dem möjlighet att utvecklas inom företaget. Vi uppmuntrar intern rörlighet och det finns goda möjligheter att prova nya områden.

ICA är ett företag vars värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap.

ICA-butikerna är sammantaget stora arbetsgivare med över 40 000 medarbetare, varav drygt 25 000 är under 25 år.

Som medarbetare i en ICA-butik har du en bred arbetsmarknad att utvecklas inom. Arbetet i butik är varierande och ofta en fantastisk väg i arbetslivet, en riktig läroskola oavsett vilken väg ens yrkesliv tar.

Butiksarbete är väldigt varierande och omväxlande med massor med olika arbetsuppgifter, dels de klassiska i form av varupåfyllnad och kassaarbete, dels och kanske framförallt kundservice, matinspiration och ledarskap. I flera butiker finns även roller som kock, delikatess- eller färskvaruansvarig. Andra roller kan vara inom specialvaruavdelningar i de butiker som har dessa, till exempel hälsa & skönhet, bageri, kläder, köket och leksaker. Arbetet i butik innebär också man får träffa många olika människor och har stor möjlighet att påverka sin egen vardag.

I butik går inställning och engagemang alltid före teoretisk kompetens vilket passar väldigt många människor. Det finns alla möjligheter att göra karriär i butik om man visar framfötterna och du kan lära dig allt om och i butik genom arbete.

I butik får ansvarsfulla personer ta stort ansvar. Ett antal befattningar inom butik är som ansvarig för en avdelning. Vanligt är då att man både ansvarar för den dagliga driften i avdelningen, har resultat- och budgetansvar samt leder och fördelar arbetet. Det förekommer ofta att som ung medarbetare få ett sådant ansvar. Det finns många exempel på ungdomar som börjat arbeta i butik och så småningom får möjlighet till en egen butik enbart genom hårt arbete och utveckling inom butiksarbetet.

Som ICA-handlare äger och driver man sin egen butik. Många butiker har också en butikschef utöver ICA-handlaren.

Framförallt - i butik har man roligt i butikslaget!