0%

Dagens bild

Möt 3 ICA-handlare

Våra handlare är drivna, engagerade och har en stark lokal förankring. Här möter du några av våra 1496 handlare.

Alla ICA-handlare är medlemmar i ICA-handlarnas Förbund. Vid utgången av 2016 fanns det 1 296 ICA-butiker i Sverige. Antalet medlemmar uppgick då till 1 496 varav cirka 300 kompanjoner. Medlemsskapet är en förutsättning för att få driva en butik med ICA som varumärke.

Sveriges ICA-handlare erbjuder samhällsservice och försäljning av dagligvaror i 285 av landets 290 kommuner. Vadstena, Dals Ed, Ydre, Älvkarleby och Eda kommun saknar ICA-butiker.

Sveriges 1 296 ICA-butiker har cirka 40 000 medarbetare. Ungefär hälften av dem är under 25 år. I genomsnitt anställde varje ICA-handlare fem medarbetare under 25 års ålder och 13 praktikanter till yrkeslivet under 2015.

Möt några av våra handlare här!

Martin ErlandssonHan trivs bäst nära kunderna

Martin Erlandsson har arbetat i livsmedelsbutiker under hela sitt vuxna liv. Den 1 maj förra året övertog han ICA Nära Komet i Eskilstuna och har fått ett bra mottagande av kunderna.
– Jag trodde det skulle bli svårt, men blev accepterad från i stort sett dag ett.
Läs mer om Martin här

Magnus Wassén"Vi måste göra våra varor tillgängliga"

Magnus Wassén är relativt ny som ICA-handlare. Våren 2011 fick han nycklarna till ICA Nära Bergvreten i Enköping. För ett halvår sedan bytte han butik, till ICA Nära Norrviken i Sollentuna. Magnus tycker det är viktigt att ICA-handlare är engagerade på sin ort.

Läs mer om Magnus här

 

Maria RowlandI samma butik sedan tonåren

Maria Rowland började jobba extra hos sin far på ICA Nära Stuvsta redan när hon var 13 år. Hon har en förkärlek till frukt- och gröntavdelningen och i dag driver far och dotter butiken tillsammans.
– Jag visste redan tidigt att jag skulle bli handlare och nu är jag det. Många kunder har gratulerat och den första tiden har varit jätterolig.
Läs mer om Maria här