0%

Dagens bild

Är du ICA-handlarnas Förbunds nya nyckelspelare?

Har du ett stort ICA-hjärta, gedigen detaljhandelserfarenhet, goda ledaregenskaper och är en duktig förhandlare? Till en av vår främsta nyckelrollsbefattning på ICA-handlarnas Förbund söker vi nu en chef till Medlemsserviceverksamheten.

Din personliga profil

Vi söker dig som har en mycket god kännedom om ICA och är oerhört detaljhandelskunnig. Du bör ha goda kunskaper i butiksekonomi och drift med god uppföljningsförmåga samt vara van vid förhandlingar. Du har en god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Viktigt i denna roll är att du känner starkt intresserad av ICA-handlarnas villkor och verksamhet. Att ha ett stort handlarnätverk ser vi som en fördel. För att trivas i rollen ska du tycka om att ha flera uppdrag och kontaktytor.

Rollen kräver att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du har en förmåga att kunna skapa goda relationer och förtroende, samt vara en god lyssnare. Vi tror även att du är en jordnära och prestigelös lagspelare i ditt sätt att vara.

Ditt nya jobb

Arbetet består i att planera och leda den egna funktionen i att företräda och stödja medlemmarnas dagliga verksamhet samt att ha en beställarroll in i Förbundets övriga stödfunktioner. Tjänsten är en mycket strategisk roll för Förbundets verksamhet. 

I arbetsuppgifterna och ansvaret ingår:

 • ansvar för en grupp om tio personer varav hälften är placerade på olika orter i Sverige vilket innebär distansledarskap i stor utsträckning
 • företräda ICA-handlarna i medlems- och förbundsfrågor
 • delta/föredragande i bl.a. Förbundets styrelse och ICA Sverigerådet
 • följa upp ICA-handlarnas affärsmodell och bokslut
 • ansvara för projekt/aktiviteter inom ramen för förbundets fokusområden
 • medverkan på distriktsstyrelsemöten och på distriktens årsmöte
 • kontinuerlig kontakt/samverkan med ICA Sverige
 • ingå i förbundets ledningsgrupp
 • kostnads- och budgetansvar 
 • behandling/samordning av remissarbete
 • ansvar för gruppen Hållbarhet och Samhällsengagemang bestående av två personer

Din blivande arbetsgivare

ICA-handlarnas Förbund är dels medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare, dels majoritetsägare till börsnoterade ICA Gruppen. Som medlemsorganisation är uppgiften att ge god service och stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva sina butiker med lönsamhet, konkurrenskraft, lokalt engagemang och högt kundförtroende. Som ägare handlar det om att vara en ansvarsfull och långsiktig majoritetsägare i ett starkt ICA och säkra såväl lönsamhet som positionen som marknadsledare.

Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 40 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, finansförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik. Idag består Medlemsservice av ett 10-tal medarbetare som du kommer vara chef för.

» Länk till ansökan

Dina eventuella funderingar 

Frågor och funderingar kring tjänsten besvaras rekryterande chef Fredrik Hägglund, VD, telefon 08-55 33 99 08 alternativt Thomas Widlund, nuvarande Verksamhetschef Medlemsservice, telefon 070 738 88 01.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Karin Axelsson, HR Strateg, telefon 072- 453 99 32.

Din ansökan vill vi ha senast 2020-03-31

Ansök via denna länk samt bifoga CV och ett personligt brev. Vi ser gärna att du beskriver dig själv, hur du ser på rollen samt talar om dina starkaste sidor för just denna roll. ICA-handlarnas förbund arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.

12 mars 2020