0%

Dagens bild

Idag, den 5 juni, är det dags för fotoutställningen "Lokala avvikelser kan komma" att plats i Göteborg.
Från maj förra året och en månad framåt stod utställningen på Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm.
Under Almedalsveckan i Visby förra året fanns utställningen att ta del av.
I höstas flyttade utställningen till Hakon Swensons allé i Västerås.
I januari i år kunde man besöka utställningen i teaterparken, i Växjö.

Stockholm, Visby, Västerås, Växjö – nu Göteborg

Idag, den 5 juni, är det premiär för fotoutställningen "Lokala avvikelser kan förekomma" vid ICA Kvantum Sannegården i Göteborg. Utställningen är ett resultat av den jubileumsbok som togs fram under ICAs hundraårsfirande, och bygger på berättelser om ICA-handlares engagemang från norr till söder.

Var: ICA Kvantum Sannegården (Vintergatan 4, Göteborg)
När: 
5 juni – 15 september, 2019

ICA-handlare har i generationer varit med och utvecklat Göteborg. Som lokala entreprenör som äger sina egna butiker kan de förbättra städer och samhället i stort. För när människor engagerar sig i stora och små frågor går mycket att påverka. Från fördomar till matvanor.

För att skildra hur engagemang och entreprenörskap hjälper till att hålla Sverige levande skickade ICA-handlarnas Förbund ut fotografer och skribenter från Skåne i söder till Lappland i norr. Resultatet blev bland annat fotoutställningen Lokala avvikelser kan förekomma som på många sätt speglar ett tvärsnitt av Sverige.

Utställningen har tidigare bland annat ställts ut för allmänheten på Raoul Wallenbergs Torg vid Nybroviken i Stockholm, under Almedalsveckan i Visby, i Växjö och i Västerås. I utställningen syns bland annat Björkö-handlaren Erik Almhöjd och Hjällbo-handlaren Alma Draganovic. Erik fick ta emot pris för årets Pride-gärning när han hissade regnbågsflaggan under Prideveckan, och därmed trotsade kommunens flaggdirektiv. Alma ser lokalområdet som sin rekryteringsbas och rekryterar ofta unga tjejer som står långt från arbetsmarknaden.

I fotoutställningen får man glimtar av hur det blir när människor möts och fler får vara med. 

PS. Missa inte att följa @lokalaavvikelser på Instagram! 

 

ICA-handlarnas Förbunds fotoutställning Lokala avvikelser kan förekomma ställs ut i Sannegården centrum i ett samarbete mellan ICA-handlarnas Förbund, ICA Kvantum Sannegården och ICA Fastigheter. 

5 juni 2019