0%

Dagens bild

Jenni Steiner och Caroline Farberger vann pris på gårdagens QX-gala!
Jenni Steiner och Caroline Farberger vann pris på gårdagens QX-gala!

ICA-handlaren Jenni är årets vardagshjälte

Igår vann ICA-handlaren Jenni Steiner priset ”Årets vardagshjälte” på QX-galan på Cirkus i Stockholm. På samma tillställning vann även Caroline Farberger, chef på ICA Försäkringar, priset ”Årets HBTQ”.

Jenni Steiner driver till vardags ICA Supermarket Trossen i Trosa tillsammans med sin syster Linda och blev i somras uppmärksammad när hon skrev ett inlägg på Facebook där hon berättade att nazister från Nordiska Motståndsrörelsen stått utanför ICA Trossen med flaggor och delat ut flygblad. ”Jag är homosexuell. Min fru jobbar också i butiken. Vi tillsammans med många andra av olika ursprung, läggningar, identiteter och utseenden utgör butikens kärna tillsammans med alla våra kunder. Det som utgör kärnan i NMR, å andra sidan, är en stark gemensam övertygelse om att människor som oss inte har någon rätt att existera, och att de är beredda att få igenom sin ideologi med våld”, skrev Jenni på Facebook. Hon tog avstånd från nazisterna genom att hissa prideflaggor utanför butiken, något som flera ICA-handlare runt om i Sverige hakade på.

Under gårdagen vann även ICA Försäkringars VD, Caroline Farberger, pris. I QX novembernummer berättar Caroline hur hon torsdagen den 13 september för sista gången gick hem från jobbet som Carl Farberger. Dagen efter klev hon in på jobbet som Caroline.

– Wow. Det är helt fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag vill tacka alla som stöttat mig i min resa, särskilt min familj som hjälpt mig bli den kvinna jag alltid varit, sa hon på galan. 

5 februari 2019