0%

Dagens bild

Områdeschef för ICA-handlare

Har du ett stort ICA-hjärta, lätt för att skapa goda relationer och ett driv att hitta enkla lösningar? Då är du kanske ICA-handlarnas Förbunds nästa Områdeschef för distrikt Nord. Vi söker nu en ICA ambassadör som i sin roll som Områdeschef ska värna om ICA-idén.

Din personliga profil
Som Områdeschef ansvarar du för arbetet inom distrikt Nord vilket kräver att du är självgående, engagerad och har ett personligt driv. Vi söker dig som har en god initiativ- och samarbetsförmåga. Det är framförallt viktigt att du är en god lyssnare och har förmåga att bygga förtroende och skapa goda relationer med alla handlare inom ditt distrikt. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och kan hantera med- och motgångar på ett proffsigt sätt. Vi ser gärna att du även är lyhörd med integritet och öppenhet. Du bör trivas med att resa och vara ute på vägarna då distriktet är stort med många mils mellanrum. 
 
Ditt nya jobb
Arbetet som områdeschef består i att ha en daglig kontakt med våra ICA-handlare och vara Förbundets representant i det distrikt du ansvarar för. Du ska vara behjälplig i och kunna kanalisera allehanda frågor som rör butiken och handlarens vardag.  Rollen ställer höga krav på ledarskapet, att agera som en förebild, vara proaktiv och initiativrik för att uppnå bästa möjliga resultat samt att skapa goda förutsättningar för handlarna att nå sina mål och ta ansvar för att på så sätt vidareutveckla verksamheten. 

Har du tidigare kunskap om butiksdrift/butiksekonomi ses det som en merit, däremot ligger fokus för dig som Områdeschef att förstå handlarens större utmaningar.  Rollen förutsätter att du har goda detaljhandelskunskaper samt en genuin kännedom om och längre erfarenhet inom ICA.

En av områdeschefens viktigaste uppgifter är att hjälpa ICA-handlaren att hitta rätt stöd inom och utanför ICA i utmanande situationer. Att kroka arm med medarbetare från ICA Sverige och andra funktioner inom ICA Gruppen är en del av vardagen.

Arbetsuppgifterna
- ansvar för kontakten med ICA-handlarna inom distriktet
- driva enskilda projekt inom Förbundets prioriterade områden
- introduktion av nya medlemmar
- vara med och genomföra möten, events och resor med ICA-handlare
- kunna leda konstruktiva samtal i svåra situationer
- behandling/samordning av remisser
- sekreterare i distriktsstyrelsen 
- adjungerad i valberedningen för distriktet
 
Din blivande arbetsgivare
ICA-handlarnas Förbund är dels medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare, dels majoritetsägare till börsnoterade ICA Gruppen. Som medlemsorganisation är uppgiften att ge god service och stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva sina butiker med lönsamhet, konkurrenskraft, lokalt engagemang och högt kundförtroende. Som ägare handlar det om att vara en ansvarsfull och långsiktig majoritetsägare i ett starkt ICA och säkra såväl lönsamhet som positionen som marknadsledare. 

Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 40 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, finansförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik. Idag har förbundet 7 områdeschefer fördelat över hela Sverige som du kommer ha ett nära samarbete med. Dina eventuella funderingar 
Frågor och funderingar besvaras av Thomas Widlund, Verksamhetschef Medlemsservice, telefon 070 738 88 01 alternativt Karin Axelsson, HR Strateg, telefon 072- 453 99 32.

Din ansökan vill vi ha senast 2019-09-16
Ansök här genom att besvara några frågor, bifoga CV och ett personligt brev. Vi ser gärna att du beskriver dig själv, hur du ser på rollen Områdeschef samt talar om dina starkaste sidor för just denna roll. ICA-handlarnas förbund arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.

 

22 augusti 2019