0%

Dagens bild

Sista chansen att nominera en entreprenör! 

Nu är det bara en vecka kvar att nominera någon som du tycker visat särskilt prov på entreprenörskap. I samband med att Claes-Göran Sylvén slutade som vd för ICA-handlarnas Förbund i januari 2014 skapades en fond i hans namn för att främja entreprenörskap. Sista ansökningsdag är den 18 mars, så passa på redan idag!

Fonden är inspirerad av Claes-Görans stora intresse för entreprenörskap och arbete mot utanförskap och ett erkännande för det arbete han har gjort för ICA-idén och Sveriges ICA-handlare. Syftet är att främja förmågan att utveckla idéer och entreprenörskap inom handelsrelaterade områden.  

Stipendierna kan delas ut till både enskilda personer eller en grupp som på något sätt visat särskilt prov på entreprenörskap. Entreprenörskap är också en av ICAs gemensamma värderingar. 

Tre stipendier delas ut 2019: 

  • Kategori Butik: en butik, en avdelning, en medarbetare eller en handlare. 
  • Kategori Koncern: en anställd eller en avdelning i ICA-koncernen. 
  • Kategori Extern: en person, en grupp, en samarbetspartner eller ett företag. 

 

Så nominerar du: 
Nominera en kollega, chef, medarbetare eller varför inte dig själv? Du skickar dina nomineringar till stipendier@icahandlarna.se, ange CGS fond i ämnesfältet. Senast den18 marsvill vi ha din nominering. 
2019 års pris kommer att delas ut i samband med ICA-handlarnas dagen som äger rum den 15 maj, Globen Stockholm. 

Stipendiater 2018 

Kategori Butik 
Daniel Özer, ICA Nära Vallby 

Daniel är en uppmärksammad förebild i lokalt entreprenörskap. Med ett omfamnande ledarskap stärker han relationerna med såväl medarbetare som kunder som vore de hemma i det egna vardagsrummet. Ständigt nya affärsmodeller med rötter i butiken utmanar lokala konkurrenter genom att inkludera såväl start-up-bolag som ungdomar i utanförskap och middagshungriga kunder i sitt team.  

Kategori Koncern 
Peter Hägg, ICA Sverige AB  

Årets entreprenör inom koncernen utmärker sig genom att leda sina, och kollegornas, hållbara och hälsofrämjande idéer till ett stort genomslag hos konsument och med stor nytta för ICA. Kanske har han just förankrat en idé som innebär att 10 000-tals kilo ”Rescued Fruit” blir till juice. Eller ingett mod, i rätt forum, att testa laserteknik som sparar vår planet 100-tals kilometerplastfilm 

Kategori Extern entreprenör
Karma och grundarna Elsa Bernadotte, Mattis Larsson, Ludvig Berling och Hjalmar Ståhlberg Nordegren. 

Hållbarhet är lönsamhet. Det kan årets externa entreprenörspristagare skriva under på genom sin start-up idé som kopplar ihop konsumenter och företag i en cirkulär modell i den så viktiga matsvinnsfrågan. I stället för att fylla soptunnor med matsvinn fungerar deras tekniska plattform som en oumbärlig mellanhand för ICA-butiker som vill hitta nya kunder till mat de inte längre får sälja. De fyra unga entreprenörernas idé kan redan summera fler goda handlingarIdén skapar dessutom engagerade och stolta medarbetare. 

12 mars 2019