0%

Dagens bild

Engagerade handlare har samlat ihop över 700 000 kr till Stiftelsen Barnens dag för att hjälpa till i arbetet efter stormen Alfridas framfart tidigare i år.
Carl Schartau är ICA-handlare och initiativtagare till föreningen ”ICA-handlarna för Barnens Ö”.

ICA-butiker rustar upp Barnens Ö efter stormen

Stormen Alfridas framfart i början på januari har ställt till det rejält på ön Väddö, där hundratals träd har fallit. Nu bidrar ett trettiotal ICA-butiker i Stockholmsområdet med det stora arbetet för att återställa och komma iordning inför sommarens drygt 4 500 kollobarn.

Genom ett samarbete mellan Kollo på Barnens Ö och föreningen ICA-handlare tillsammans för Barnens Ö jobbas det febrilt. Tidigare i februari lämnade engagerade handlare in över 700 000 kr till Stiftelsen Barnens dag som driver kolloverksamheten. 

– Hundratals stora träd ligger som ett jätteplockepinn över hela ön, så dessa pengar är oerhört viktiga för att vi ska kunna genomföra det både farliga och tidskrävande arbetet med trädröjning, och hinna iordning för alla de barn som kommer att åka på kollo i sommar, säger Niklas Rubin, verksamhetschef på Stiftelsen Barnens Dag

Carl Schartau, ICA-handlare på ICA Supermarket Vanadis i Stockholm, och initiativtagare till ICA-handlare tillsammans för Barnens Ö känner sig nöjd med bidraget.

– Vi har varit igång ett par år med att på olika sätt stötta kolloverksamheten, och efter Alfrida är behovet större än vanligt. Kollo är en fantastisk tradition och möjlighet. Det är jätteviktigt att barn får möjligheten att komma ut i naturen och lära känna nya kompisar. Och kan vi hjälpa till med det så känns det riktigt bra, säger Carl.

ICA-handlare tillsammans för Barnens Ö

År 2017 sjösatte ett gäng engagerade ICA-handlare ett initiativ för att samla in medel till kolloverksamheten. Idag är ett trettiotal butiker i Stockholmsområdet medlemmar i föreningen. Medlemmarna betalar en årlig avgift och samlar in pengar genom till exempel pantdonationer och försäljning av bärkassar. Tidigare bidrag har bland annat möjliggjort renovering av kollogården Granvik och gratis fruktleveranser till tusentals kollobarn. Föreningen har sedan starten 2017 samlat in över två miljoner kronor till Kollo på Barnens Ö.

 

4 mars 2019