0%

Dagens bild

Vi söker en Public Affairs officer

Tycker du om att driva näringspolitiska frågor, kommunicera med beslutsfattare och skapa kontaktytor? Vill du vara med och skapa de bästa möjliga förutsättningarna att verka och växa inom livsmedelskedjan för ett starkare ICA. Då kan detta vara ett jobb för dig.

Ansök här:

Låter denna tjänst intressant? Ansök senast den 17 september via länken nedan. 

Sök till tjänsten som Public Affairs officer

ICA-handlarnas Förbund stärker nu sin Public Affairs-funktion som företräder ICA-handlarnas intressen och driver ICA:s gemensamma näringspolitiska frågor samt kommunicerar med beslutsfattare och andra intressenter om ICA-koncernens och ICA-handlarnas betydelse för att skapa god tillväxt och rättvis konkurrens inom livsmedelskedjan.

Ditt nya jobb
Som Public Affairs officer identifierar du möjligheter och genomför aktiviteter för att nå beslutsfattare med fakta och budskap i enlighet med verksamhetsmålen. Du har god förståelse av strategisk kommunikation och god samarbetsförmåga. I rollen ingår att genomföra analyser, driva projekt och ansvara för remisser inom ditt verksamhetsområde. Du rapporterar till Head of Public and Policy Affairs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bevaka, granska och bedöma hur politiska beslut och kommande lagstiftning kan komma att påverka ICA-handlare och ICA:s förutsättningar.
  • Ligga steget före, proaktivt driva politiska frågor gentemot politiker, beslutsfattare och andra organisationer. Gärna på regional och lokal nivå.
  • Skapa kontaktytor och träffa relevanta beslutsfattare för att driva frågorna.
  • Koordinera aktiviteter som syftar till att påverka beslutsfattare, exempelvis rundabordssamtal, seminarier, hearings och debatter.
  • Skriva remisser, Q&A, budskaps-PM och tal.
  • Omvärldsbevakning.

 

Din personliga profil 
Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom politiken, på regerings- eller riksdagskansli alternativt arbete inom public affairs från byrå eller företag. Det är viktigt att du har god kunskap om svensk inrikespolitik i allmänhet och vet hur regelverk i EU fungerar. Du har ett upparbetat nätverk av kontakter och är duktig på att skapa kontaktytor. Vi ser gärna att du är en god skribent och har förmåga att kombinera analytiskt tänkande med hands-on-attityd som gör att du kan hugga i vid behov. Har du intresse för handeln och livsmedelskedjan är det en fördel. Vi tror att du har akademisk examen eller motsvarande, gärna med inriktning mot statskunskap, ekonomi eller kommunikation.  

Din blivande arbetsgivare
ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare och majoritetsägare i börsnoterade ICA Gruppen. Som medlemsorganisation har vi till uppgift att ge god service och stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva sina butiker med lönsamhet, konkurrenskraft, lokalt engagemang och högt kundförtroende. Som ägare handlar det om att vara en ansvarsfull och långsiktig majoritetsägare i ett starkt ICA och säkra såväl lönsamhet som positionen som marknadsledare.

Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 39 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, finansförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Placering: Solna
Tillträde: Enligt överenskommelse

Dina eventuella funderingar
Frågor och funderingar besvaras av Elisabeth Due, Head of Public and Policy Affairs, telefon 08-55 33 99 13 alternativt Karin Axelsson, HR-konsult, telefon 08- 55 33 99 32.

Din ansökan vill vi ha senast
Ansök via www.ica-handlarnasforbund.recruto.se senaste 17 september. Vänligen bifoga ett dokument innehållande ditt CV och personliga brev. Vill du lägga till fler bilagor kan du uppdatera din ansökan i efterhand.

ICA-handlarnas Förbund arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.  

 

 

23 augusti 2018