0%

Dagens bild

Ulf besöker "Bygga broar"

I början av oktober besökte ICA-handlaren Ulf Schön konferensen "Bygga broar" och pratade om sitt arbete kring att inkludera nyanlända och personer med funktionsnedsättningar. Läs intervjun nedan där han berättar om sitt besök.

Snabbfakta:

Namn: Ulf Schön

Butik: ICA Kvantum Sollefteå 

Distriktstyrelse: Ordförande i Nord

Hej Ulf! Kan du berätta vad du gjorde i Växjö?
– Jag var och föreläste på konferensen ”Bygga broar” som hålls av organisationen Sigys. Jag pratade om mitt arbete med nyanlända och personer med funktionsnedsättningar. Det var cirka 100 – 120 personer på plats, allt från Samhall och Arbetsförmedlingen till skolväsendet och omsorgen. 

Vad lyfte du under din föreläsning?
Dels pratade jag lite om ICA samt ICA-handlarnas Förbund och hur vi samverkar. Sedan lyfte jag även vikten av att ha en bra relation med Arbetsförmedlingen så att man som handlare får det stöd som behövs för att kunna arbeta med de här frågorna. Har man inte det så blir allting mycket svårare, för det tar mycket tid och engagemang, både av mig och min personal.

Jag lyfte även hur bra det är med till exempel integration. Vi har idag mellan 15 till 17 olika språk som pratas av min personal vilket är väldigt bra när kunderna behöver hjälp.  

Vad fick du för respons av publiken?
Jag fick bra respons. Eftersom jag hade rätt lång tid på mig så visade jag filmen om Kotten som har Downs syndrom. Han är anställd i min butik och i filmen får man följa med honom under en dag på jobbet. Filmen var mycket uppskattad och berörde verkligen. Jag fick många frågor om samarbetet med Arbetsförmedlingen och gav då rådet att alltid ha en god dialog. För när man har det då rullar allting på mycket bättre. 

17 oktober 2018