0%

Dagens bild

FOTO: Samhall
FOTO: Samhall

Tre ICA-handlare i final om Årets Arbetsgivare

Nio arbetsgivare, varav tre ICA-handlare, gjorde upp om titeln Årets Arbetsgivare i Visa Vägen-galan på måndagskvällen. Den här gången räckte det inte ända fram.

Under en stark och känslofylld timme hyllades Sveriges bästa arbetsgivare – och största eldsjäl. Vinnare blev Bactiguard, och föreläsaren Joanna Halvardsson. Priserna delades ut av SVT:s vd Hanna Stjärne respektive Prinsessan Sofia. 17-årige singer-songwritern och pianisten Alexander Engström underhöll publiken med för kvällen specialskrivna låten "I could never imagine".

Finalgalan på Vasateatern i Stockholm avrundade Visa Vägen-turnén. Från början fanns 682 kandidater till utmärkelserna och juryn kunde berätta att dessa samlat 28 452 röster. När de nio regionsfinalerna i landet avgjorts hade siffran kokats ned till 18 vinnare, fördelade på nio arbetsgivare och nio eldsjälar.

För ICAs del blev kategorin Årets Arbetsgivare ett starkt kvitto på handlarnas stora samhällsengagemang. Av nio vinnare var en tredjedel ICA-handlare; Magnus Wikström i Matfors, Susanne Enell i Åmål, och Ulf Melin i Alingsås.

Bryter utanförskap

Visa Vägen-priset arrangeras av Samhall med syfte att uppmärksamma alla som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning, och som bidrar till att bryta deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Årets upplaga var den elfte i ordningen och medicinteknikbolaget Bactiguard förärades priset med motiveringen "Årets arbetsgivare har mångfald som grund för sin affärsidé. Här finns en kompromisslös övertygelse om individens förmåga att tillföra företaget ett kompetensförsprång genom medarbetarnas funktionsuppsättningar. Årets arbetsgivare skapar ett team med olika talanger och lyckas driva ett spjutspetsföretag i sin bransch som klarar att konkurrera internationellt och på samma gång säkra jobben i Sverige. Ett urstarkt bevis på att mångfald ger flerfald i belöning".

20 november 2018