0%

Dagens bild

FOTO: Samhall
FOTO: Samhall

Susanne är Årets Arbetsgivare i Dalkarlstad

Ännu en ICA-handlare har premierats som Årets Arbetsgivare. Susanne Enell, ICA Supermarket Lejonet i Åmål, får Samhalls Visa Vägen-pris för sitt stora samhällsengagemang.

– Jobba i en livsmedelsaffär ses inte som ett framtidsjobb och en karriär av många, tyvärr. Och det har ändå blivit en ganska kunskapskrävande bransch. Jag ser ju hos de här nyanlända som är hos mig för att i första hand lära sig språket hur taggade de är. Vilken otrolig arbetskapacitet de har. Och jag ser samma sak i Samhall-gänget, det finns en otrolig potential i många av de här människorna, säger hon.

"Funkar jättebra"

För två år sedan tog Susanne över ICA-butiken i dalsländska Åmål. Redan från dag ett var det för henne självklart att tänka brett.

– Dels har jag ju anlitat Samhall i butiken. De sköter städning och fastighetsskötsel och sånt hos mig, och det funkar jättebra. Sedan jobbar jag ganska mycket med mångfald även utanför Samhall då jag försöker hjälpa nyanlända att lära sig språket genom att de får jobba ute i butiken.

Susanna och övriga vinnare på plats i Karlstad fick motta sina priser från landshövding Kenneth Johansson. Samhalls vd Monica Lingegård närvarade också liksom Visa Vägen-juryns ordförande Jan Scherman och konferencieren Peter Jihde.

Funktionsuppsättningar

Prisets instiftare Samhall motiverar utmärkelserna med att ”priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa”.

Sedan ett par veckor pågår nio regionala prisutdelningar som avrundas med riksfinalen den 19 november. Vinnarna har utsetts i allmänna omröstningar. Fram till röstningen stängde 31 augusti fanns drygt 600 nominerade arbetsgivare och eldsjälar att rösta på i nio regioner.

3 oktober 2018