0%

Dagens bild

ICA Matfors fick Visa Vägen-pris

Samhall arrangerar just nu nio regionala Visa-Vägen galor där man uppmärksammar aktörer för deras engagemang i att inkludera personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Vinnare av Årets arbetsgivare i region Jungfrukusten blev ICA Supermarket i Matfors.

– Jag tycker egentligen det är enkelt att göra det som kan tyckas vara så svårt, dvs arbeta inkluderande i sitt ledarskap. Jag hejar på alla och pratar med alla. I och med att jag fungerar så som ledare blir mina medarbetare inkluderande också, säger ICA-handlaren Magnus Wikström.

Han berättar också om också sin storebror Lasse som ringer honom varje dag för att fråga hur han mår. Och hur deras relation format honom och gett honom hans inkluderande värderingar.

–  Om alla vore som Lasse skulle det inte finnas några krig i världen. Ja, jag glömde kanske säga att han har Downs syndrom, säger Magnus Wikström.

Bryter utanförskap

Visa vägen-priset delas ut av Samhall, sedan 2008, och uppmärksammar aktörer som inkluderar personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Just nu pågår nio regionala prisutdelningar och den 19 november är det riksfinal.
Vinnarna har utsetts i allmänna omröstningar – 2018 fanns drygt 600 nominerade arbetsgivare och eldsjälar att rösta på i nio regioner.

Klicka här för att läsa mer om Visa Vägen-priset 

20 september 2018