0%

Dagens bild

Från vänster: Klubbordförande Klas Modd, Handels ordförande Susanna Gideonsson, och handlaren Magnus Olsson.

ICA Kvantum Bollnäs är bästa arbetsplatsen

Som första dagligvarubutik har ICA Kvantum Bollnäs fått priset Handelns bästa arbetsplats. I motiveringen hyllas handlaren Magnus Olsson med orden ”en lyhörd chef, vilket är grunden till att alla medarbetare behandlas med respekt och att eventuella problem löses snabbt”.

När utnämningen tillkännagavs förra veckan firade butiken, som har 55 anställda, med sina kunder. Det bjöds på tårta och Handels ordförande Susanna Gideonsson var på plats med blommor och diplom.

Glädjen över priset gick inte att ta fel på för den som surfade in på butikens Facebook-sida:

– Vi är så otroligt stolta över denna fina utmärkelse men absolut mest stolt över att vi är en bra arbetsplats och bra arbetsgivare för våra medarbetare och att man trivs så bra hos oss. Det betyder allt och vi är ett fantastiskt gäng och det är vi alla, varenda en som har bidragit till detta pris! Tillsammans är vi grymma!

Till tidningen Handelsnytt tipsar ICA Kvantum Bollnäs om vägen till ett gott samarbete på arbetsplatsen:

*Högt i tak.
*Fin dialog.
*Se saker från olika perspektiv.
*Ta tag i problemen när de uppstår.
*Att fack och ledning har samma kunskaper underlättar samsyn.
* Informera – hellre för mycket än för lite.

– För Handels är det viktigt att lyfta arbetsplatser där personalen trivs och där samverkan mellan fack och arbetsgivare funkar bra. ICA Kvantum i Bollnäs är en arbetsplats som kan fungera som inspiration för andra, säger Susanna Gideonsson.

"Fin stämning"

Det var ett 20-tal arbetsplatser i flera branscher som nominerades till Bästa arbetsplats 2018. Juryn, bestående av Handelsanställdas förbundsstyrelse, motiverade sitt val så här:

"ICA Kvantum i Bollnäs har en fackklubb i toppklass och en lyhörd chef, vilket är grunden till att alla medarbetare behandlas med respekt och att eventuella problem löses snabbt. Majoriteten av medarbetarna har heltid eller höga deltider och butiken har kommit en bit på väg i arbetet med att minska antalet visstider. Här är det roligt att jobba och sammanhållningen är god. Den fina stämningen på butiksgolvet får även kunderna ta del av".

28 november 2018