0%

Dagens bild

ICA-handlare tog hem 11 av 20 priser på Dagligvarugalan

Det blev ett prisregn över ICA när Dagligvarugalan 2018 offentliggjorde alla utmärkelser. Elva stycken tillföll ICA-butiker och handlare med priset till ICA Maxi Nacka för Årets Butik som kronan på verket.

Emma Nilsson är ställföreträdande butikschef på ICA Maxi Nacka. I en intervju med Fri Köpenskap beskrev hon känslan när vinnaren av Årets Butik förkunnats:

– Det känns helt fantastiskt och är ett recept på allt det hårda slit som alla 250 medarbetare lägger ner 365 dagar om året.

– Vi kommer naturligtvis att trycka upp det väldigt stort både i butiken och i våra andra kanaler. Vi vill tacka alla våra kunder och framförallt all vår personal som gör det här möjligt.

Juryn motiverade sitt val med att "Årets vinnare fick avgöras på målfotot. På fotofinishen ser man att vinnaren lyckas med konststycket att tilltala alla målgrupper, från singeln till storfamiljen, från hipstern till Medel-Svensson. En personlig säljfabrik som nyttjar alla ytor för att kommunicera och inspirera".

Hederspris

Det blev en kväll med många priser till ICA-butiker. Handlaren Andreas Bylger på ICA Nära Sätra i Stockholms södra förorter mottog Livsmedelshandlarnas Hederspris för sin kamp mot brott i butik.

– Det är blandade känslor. Det är naturligtvis hedrande att vinna priset och det sporrar mig bara ytterligare i kampen mot kriminaliteten. Men själva ämnet är ju inte så smickrande eftersom brotten egentligen inte ska tillåtas existera, sade han till Dagens Handel.

I sin motivering till valet av Andreas Bylger skriver juryn att ”vinnaren av Livsmedelshandlarnas Hederspris 2018 har med grundligt och systematiskt arbete skaffat ny kunskap och prövat nya vägar som alla Sveriges butiker har nytta av i kampen mot stölder, hot, rån och trakasserier. En stor förkämpe för lag och ordning i livsmedelsbutikerna”.

Övriga ICA-vinnare:
Årets Tidskriftsbutik är ICA Supermarket Oppeby, medan Årets Brödavdelning finns på ICA Maxi Partille.

ICA Kvantum Kungsbacka har Årets Frukt- och Gröntavdelning, ICA City Knalleland Årets Kött- och Charkuteriavdelning, och ICA Supermarket Munka Ljungby Årets Mejeriavdelning.

ICA Kvantum Flygfyren kan stoltsera med Årets Fiskavdelning, och ICA Maxi Kalmar utsågs till Årets Dryckesbutik.

ICA Maxi Linköping har Årets Kassazon, ICA Maxi Hälla Årets Djupfrystavdelning, och ICA Kvantum Sollentuna Årets Ostavdelning.

Här är alla alla vinnare på Dagligvarugalan 2018 (extern länk)

24 september 2018