0%

Dagens bild

På ICA Affären Örarna håller pantstationen öppet dygnet runt. Sedan den öppnade har pantningen ökat med smått otroliga 800 procent.
På ICA Affären Örarna håller pantstationen öppet dygnet runt. Sedan den öppnade har pantningen ökat med smått otroliga 800 procent.

Chockökad pantvilja med 24-timmars pantstation

ICA Affären Örarna har blivit vida omtalad på grund av sin pantstation som är öppen dygnet runt.

"Vi har en väldigt liten butik och det var dags att byta ut vår gamla pantmaskin", berättar Ola Johansson.

"Moderna pantmaskiner tar väldigt stor plats. Så antingen skulle vi vara tvungna att bygga om hela butiken eller så skulle vi göra det vi gjorde: ett eget hus till pantmaskinen. Det var min son som kom på idén först, han har alltid gillat att bygga, precis som jag".

"Vi satte igång i november så projektet sammanföll med julruschen. Vi jobbade hela dagarna som vanligt, sedan tog vi en macka och byggde pantstation till ett på natten. Så höll vi på i flera veckor. Men det blev bra, och vi kunde inviga stationen i samband med att vår butik fyllde 90 år. Folk kommer och pantar mer än någonsin, vi uppskattar att pantningen har ökat med ungefär 800 procent".

Slipper gliringar

"En del kommer och pantar hela säckar, det gör man kanske inte på större butiker, då blir det ju kö och irritation. Och hos oss slipper folk gliringar om hur mycket öl man måste ha druckit för att få ihop en hel säck. Hit kan man komma när man vill och få panta ifred".

"Man kan välja att skänka pantpengarna till Röda Korset om man vill, det gör väldigt många. Det ser vi när vi städar, det ligger fullt med skänkkvitton på golvet här inne. Vi trodde nog att det skulle bli mer pantning men kanske inte att det skulle bli sådant här gensvar eller att folk skulle komma åkandes så långväga ifrån för att storpanta. Det är roligt".

7 juni 2018