0%

Dagens bild

2 nomineringar för bildboken "Lokala avvikelser"

Jubileumsboken "Lokala avvikelser kan förekomma" är nominerad till finalist i både Publishingpriset och Designpriset. Boken är ett resultat av ICAs 100-årsfirande 2017 och bygger på 100 berättelser i text och bild från hela Sverige.

Boken "Lokala avvikelser..." omfattar 100 berättelser om samhällsengagemang och entreprenörskap och visar hur lokalt företagande bidrar till att hålla Sverige levande. Den lanserades i april 2018 och har även presenterats som utställning på Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm och Visby under Almedalsveckan.

I Publishingpriset är "Lokala avvikelser..." nominerad finalist i kategorin Reportage/berättelser i bokform.

Designpriset har fokus på design och formgivning. Det avgörs i 25 kategorier genom att allmänheten kan rösta. Här är boken nominerad i kategorin Redaktionellt-Bok-print.

Även ICA 100 – historieboxen är nominerad i kategorin Informationstrycksaker. Den har producerats av Centrum för näringslivshistoria på uppdrag av ICA.

Publishingpriset är den äldsta heltäckande, och årliga, kommunikationstävlingen i Sverige. Tävlingen, som startade 1990, är fristående och avgörs i ett 40-tal kategorier. Vinnarna offentliggörs den 7 november på Berns.

27 augusti 2018