0%

Dagens bild

Viktoria Gustafsson och Maria Folkesson guidade kunderna och fick svara på många frågor.
Britt-Inger "Bitte" Nilsson visar runt på KRAV-certifierade Senneby Trädgård.
Hej på dig, du! Närkontakt mellan kunder och glada grisar hos Roslagskött.
Alla delttagare fick med sig smakprover ur ICA Kvantum Flygfyrens egenproducerade sortiment.
Traktorvisning.
Funderingar mellan rader av närodlad gurka.

Kvantum Flygfyren visar vägen från hage till mage

Från början var tanken att ta med kunderna på en cykeltur till butikens lokala producenter. Men Roslagen är stort så det fick bli buss istället. Från hage till mage är ett 100-årsinitiativ från ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje som ska öka kunskapen om de lokala producenternas vardag.

Från hage till mage:

Ett initiativ från ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje för att visa fördelarna med småskalig lokal tillverkning.

Den leder till mindre miljöpåverkan, hög kvalitet och en livskraftig landsbygd.

Under bussresan besöks tre lokala producenter; Senneby Trädgård, Väddö Gårdsmejeri och Roslagskött.

− Vi vill visa kunderna hur mycket arbete som ligger bakom den lokalt producerade maten och vilken fin kvalitet den håller. Vi behöver fler småskaliga producenter och då är det också viktigt att visa upp vårt engagemang för närområdet, säger Maria Folkesson, marknadsansvarig på Flygfyren, som arrangerade dagen.

”Göra skillnad på hemmaplan”

Häromveckan var det dags för de första kunderna att få följa med på en resa till olika lokala leverantörer runt om i Roslagens famn. Initiativet var en av flera idéer som togs fram för visa butikens lokala engagemang på orten.

− Samhällsengagemang är enormt viktigt för oss. Som butik på orten måste vi ställa upp och bidra till ett starkare samhälle och göra skillnad på hemmaplan. Samtidigt kanske vi kan inspirera andra, säger Maria.

"Jag är imponerad"

Kunderna hyllar initiativet i sociala medier och beskriver det som en trevlig och mycket lärorik dag. För Lisbeth Stockenstrand som är nyinflyttad till Roslagen från Stockholm är det ett bra sätt att se nya platser och lära känna nya människor.

− Det har varit väldigt intressant att se allt arbete och den kunskap som ligger bakom produktionen. Jag är imponerad över hur genomtänkt och välordnat allt var, säger Lisbeth.

Till hösten är fler resor inplanerade och ambitionen är att fortsätta arrangera någon resa per år. Anmälningsavgiften för deltagarna är 50 kronor och går till en lokal idrottsförening.

9 juni 2017