0%

Dagens bild

Se filmen om vår snillrika idé

I år fyller ICA-idén 100 år. Affärsidén ”Fria handlare i samverkan” som skapades av Hakon Swenson för snart ett sekel sedan är fortfarande lika aktuell. Nu har vi på ICA-handlarnas Förbund gjort en film som på ett kärnfullt och roligt sätt berättar om vad ICA-idén går ut på.

Filmen på Youtube:

Klicka här för filmen på Youtube.

Ett syfte med filmen är att hålla den snillrika idén levande, ett annat att sprida den.

– Vi ville illustrera ICA-idén på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Rörlig bild är ett tacksamt media för just det ändamålet och vi landade i att göra en film med en humoristisk touch, säger Camilla Harrskog, ansvarig för digital information på ICA-handlarnas Förbund.

Till en början var avsikten att illustrera fakta med grafik. Det mynnade dock så småningom ut i en helgrafisk film (nåja, inte rakt igenom, karaktärernas huvuden är foton av handlare, medarbetare, ICA-Stig, Hakon Swenson och några till).

Argumenten för en grafisk film var två: dels får den längre hållbarhet, och dels har Förbundet aldrig jobbat med grafisk film tidigare. Något nytt och fräscht. Det grafiska formatet lämpar sig också väl för att förklara en komplex idé.

– Det blev en härlig film som på ett enkelt sätt berättar hur ICA fungerar. För oss känns det viktigt att vi når ut med den kunskapen och skapar en rättvis bild av våra handlare. Filmen illustrerar också ICAs tre grundvärderingar; enkelhet, entreprenörskap och engagemang på ett tydligt sätt. Att vi fick med välljudande Katarina Ewerlöf som röst blev en bonus, säger Camilla Harrskog. 

ICA-handlarnas Förbund är alla ICA-handlares medlemsorganisation, samt majoritetsägare av ICA Gruppen. Läs mer om oss här   –  och här

 

30 augusti 2017