0%

Dagens bild

ICA-stiftelsen ska lyfta vårt samhällsengagemang

ICA-handlarnas Förbund har bildat ICA-stiftelsen för en ökad satsning på samhällsengagemang. Intäkter till stiftelsen kommer bland annat via en ny skraplott, Tack-lotten, som säljs exklusivt i ICA-butiker. I samband med ICAs 100-årsfirande 2017 är planen att börja dela ut medel från stiftelsen.

- Det finns en lång tradition av att ICA och ICA-handlare engagerar sig i samhället på olika sätt, inte minst lokalt. För att ta vårt gemensamma samhällsengagemang till nästa nivå har vi valt att skapa ICA-stiftelsen. Tanken är att bidra inom hälsa, integration, mångfald och andra samhällsnyttiga områden, säger Fredrik Hägglund som är ordförande i ICA-stiftelsen.

Stiftelsens uppgift blir att dela ut bidrag till projekt, idéer och organisationer som gör bestående skillnad i samhället. ICA-handlarnas Förbund kommer att finansiera uppstarten av stiftelsens verksamhet. Utöver det kommer medel tillkomma bland annat genom gåvor, testamenten och lotteriverksamhet.

Efter ICA-stiftelsen har föreningen ”Vi kan mer!” bildats tillsammans med Svenska Röda Korset och Cancerfonden. Eftersom en stiftelse inte kan bedriva ett lotteri är det den nya föreningen som sökt tillstånd hos Lotteriinspektionen att starta skraplotteri. Överskottet från lotteriet är tänkt att gå till föreningens tre parter för arbete med goda saker.

14 juli 2016